Robotplæneklipper

Opdag den ultimative bekvemmelighed med vores robotplæneklippere. Disse trådløse vidundere arbejder selvstændigt inden for et afgrænset område, sikrer en konstant velplejet græsplæne og frigør din tid. Planlæg klippetidspunkter og nyd en vedligeholdelsesfri græsplæne.

Filter:
Sortering:
37 produkter

En robotplæneklipper er tidsbesparende havepleje

Solen skinner, fuglene fløjter og græsset er grønt. Du har mest af alt lyst til at flade ud på terrassen med en kold øl og avisen. Men først skal du lige slå græsset. Det er en ugentlig tilbagevendende begivenhed i sommermånederne - selv om du i virkeligheden måske helst er fri.

Der er naturligvis den løsning, at du anskaffer dig en havemand. Men det er nok lige dyrt nok i det lange løb. Og en græsslåmaskine er jo meget god at have ved hånden. Men græsslåning behøver ikke være hårdt arbejde og en pligt der skal overstås.

Med en robotplæneklipper bliver græsset klippet automatisk, uden at du behøver røre en finger. Når først robotplæneklipperen er indstillet, kører resten af sig selv, og du kan fremover slappe af på terrassen, mens robotten selv klarer arbejdet. Det er tidsbesparende havearbejde. Er du nysgerrig på elforbruget, så vil det årlige el-forbrug i følge Bolius, være i omegnen af 100,- til 200,- DKK.

Vi har samlet en række råd, så du lettere kan finde frem til lige netop den model ,der passer dine behov herunder:

Overvejer du at anskaffe en robotplæneklipper? Her er 6 stærke fordele

Robotplæneklippere er naturligvis helt sikre at bruge, og de klipper græsset flot og tæt. Med en robotplæneklipper er det slut med benzinslugende og miljøskadelige plæneklippere. Her er de vigtigste fordele ved at få automatiseret klipning af græsplænen.

  1. Du behøver ikke samle græsset op - de fleste robotplæneklippere har bio-klip, der sørger for at fordele afklippet jævnt over plænen.
  2. Automatisk registrering af forhindringer som sten, træer og andet.
  3. Du kan forudindstille den selvkørende plæneklipper til at gå i gang på specifikke tidspunkter, så plænen kan se flot ud, lige når du ønsker det. Du kan kalde det for en automatisk plæneklipper.
  4. Når robotplæneklipperen er færdig med at klippe, kører den tilbage i ladestationen, for at genoplade.
  5. Derudover har en robotplæneklipper en imponerende ydeevne, hvad angår plænens størrelse, så du kan også få glæde af den, selvom din have er større end et frimærke.
  6. Sammen med robotplæneklipperen får du en kantledning som skal graves ned eller placeres med pløkker rundt i kanten af græsplænen. Kantledningen afgrænser området som robotplæneklipperen skal arbejde indenfor.

Vælg en 'Bedst i test' robotplæneklipper

En robotplæneklipper sparer dig for både tid og hårdt arbejde, og så er den enormt nem at bruge. Vores udvalg omfavner modeller i priser der starter ved 3600,- til 13000,- Og er du på udkig efter en den bedste robotplæneklipper for pengene, så forhandler vi de bedste brands og flere "Bedst i Test"-modeller fra de førende leverandører til de billigste priser. Vi har bl.a. et stort udvalg fra Bosch, Gardena, Stiga, Landxcape og Worx, hvor flere af modellerne er vurderede til Bedst i test.
Læs mere i vores guide omkring tests af robotplæneklippere.

Robotplæneklipper Worx

6 egenskaber du skal være opmærksom på, ved køb af robotplæneklipper

For at få størst mulig glæde af din robotplæneklipper, er det vigtigt, at du vælger en model, der passer både til din have, din græsplæne og dine øvrige krav. Vi har samlet nogle af de bedste råd, og de vigtigste ting du skal forholde dig til, inden du vælger din nye maskine:

1. Græsplænens størrelse

En af de vigtigste ting at forholde sig til, er græsplænens samlede areal. På de fleste modeller er angivet et maksimalt arbejdsområde, så start med at finde en model, der kan arbejde i et tilpas stort område i forhold til græsplænens størrelse. 

Har du en stor græsplæne, er det en fordel at vælge en robotplæneklipper med en stor klippebredde. Det betyder, at den bliver hurtigere færdig, og det vil samtidig slide mindre på maskinen, at den ikke skal køre hele tiden. Desuden er det en fordel at vælge en maskine med lang batteri-tid, så maskinen ikke skal være flere dage om at klippe plænen.

Har du en lille græsplæne, kan det anbefales at vælge en model med en lille klippebredde, der gør det nemmere for maskinen at manøvrere rundt på små områder.

Hvilken robotplæneklipper passer til en lille, mellem eller stor græsplæne?

Vi har gjort det muligt for dig at finde den rigtige robotplæneklipper-model i forhold til havens størrelse både de små og store græsplæner. Klik på linket og vælg en robotplæneklipper ud fra græsplænens størrelse fra 300-2000 m2:

TIPS - Sådan måler du græsplænens størrelse i m2

Det kan være svært at vide hvor meget græsplæne man har, men det er faktisk ret nemt at få et overblik over.
Sådan gør du (vejledningen gælder på pc/desktop)

  1. Gå til Google Earth
  2. Tryk på søg ikonet (luppen) øverst i venstre hjørne og indtast vejnavn, husnummer og postnummer
  3. Vælg adressen. Og så ser du adressen i et luftfoto
  4. Vælg lineal ikonet øverst i venstre hjørne
  5. Zoom ind på din have
  6. Klik med musen i et hjørne af det område, som skal opmåles, og klik videre rundt langs kanten, indtil området er indrammet.
  7. I øverst højre hjørne ser du områdets m2 og omkredsen.

2. Den skrånende have

Har du en græsplæne med en høj hældningsgrad, skal du vælge en robotplæneklipper der kan håndtere dette. Kig efter angivelsen af maskinens maksimale hældning i arbejdsområdet, så du får en maskine der passer til din grund. 

3. Støj

De færreste synes, at lyden af en plæneklipper er særligt charmerende. Og det er helt klart en af de helt store fordele ved robotplæneklippere i det hele taget, at de generelt er støjsvage. Det er selvfølgelig med god grund, da en robotplæneklipper typisk bruger noget længere tid på at klippe græsset, end man ville bruge med en almindelig plæneklipper.

Af samme grund, kan det være en god ide at vælge en maskine med særlig lavt støjniveau, så du - og naboerne - ikke er generede af maskinen, når I opholder jer i haven eller på terrassen.

4. Sikkerhed

Da det jo er meningen, at du skal kunne slappe af, eller beskæftige dig med andre ting, når robotplæneklipperen er på arbejde, er det vigtigt at vælge en model, hvor sikkerheden er i orden. Både sikkerhed i forhold til mennesker og dyr, men også sikkerhed i forhold til de ting du har i haven.

Kig efter modeller, der er udstyret med en automatisk stop-funktion hvis plæneklipperen løftes eller vælter. Altså at knivene på maskinen straks stopper, så snart maskinen løftes, så du kan undgå personskader. Det er også en fordel at vælge en maskine med sensorer, så den kører udenom forhindringer og ting i haven.

Endvidere kan det være en fordel at vælge en plæneklipper med tyverisikring. Der findes forskellige former for tyverisikring. F.eks. kræver nogle maskiner en pin-kode, og andre kan udstyres med en alarm, der kan have en præventiv effekt i forhold til tyveri.

5. Fjernstyring

Har du brug for at kunne indstille eller styre plæneklipperen på afstand? Det kunne f.eks. være, mens du er på ferie eller bare fra liggestolen på terrassen. Du får smart havepleje, ved at vælge en robotplæneklipper, der kan styres med din smartphone. Til nogle modeller fås en app, hvorfra du kan styre og indstille klipningen af plænen.

6. Garage eller hus

En Garage eller hus til en robotplæneklipper giver beskyttelse mod vejrforhold, reducerer slitage og øger levetiden. Det sikrer også mod tyveri og skaber een sikker omgivelse for børn og kæledyr, og giver nem adgang til opladning via en dedikeret opladningsstation. Samlet set forbedrer det robotplæneklipperens ydeevne og funktionalitet, mens det minimerer potentielle risici og øger bekvemmeligheden for ejeren.

 

Køb robotplæneklipper i forhold til varemærket

Hos 10-4 Byggecenter og Tømmerhandel forhandler vi nogle af de bedste robotplæneklippere, du finder på markedet. De bedste robotplæneklippere har vundet forskellige test og det gælder blandt andet vores robotplæneklippere fra Bosch og Al-Ko.

Er du i tvivl om hvilken model du skal vælge, kan du her få et hurtigt overblik over fordelene ved de forskellige mærker. Du er naturligvis også velkommen til at kontakte os eller besøge en af vores butikker og få rådgivning om, hvilken model der passer til din græsplæne.

1. Gardena robotplæneklipper

Gardena robotplæneklippere tilbyder nogle af markedets mest støjsvage robotplæneklippere. Der er tænkt på brugervenligheden både når det gælder navigationsmenuen, installationen, programmeringen og driften.

Gardena robotplæneklippere kan bruges i al slags vejr - og også når det regner. Når plæneklipperen er udstyret med en SensorControl funktion, registrerer den selv, hvor hurtigt græsset vokser, så den kun klipper, når græsset er langt nok. Derudover klipper den græsplænen jævnt i forskellige retninger med et rent snit. Maskinen er udstyret med sensorer, så den kan køre uden om forhindringer i haven. Plæneklipperen kan køre på hældninger op til 35 grader.

Se video om Gardena robotplæneklipper

2. Worx landroid robotplæneklipper

Worx robotplæneklippere kan klippe både smalle og snørklede områder af din græsplæne. Worx Landroid adskiller sig fra andre maskiner, da den er udstyret med en kunstig intelligens, så den er i stand til at træffe beslutninger. Det betyder, at Worx Landroid tilpasser sig din have, og at den er i stand til at klippe både den ujævne græsplæne og grunden der skråner.

Maskinen kan registrere når det regner, og den stopper automatisk i regnvejr og begynder først at slå græsset igen, når regnen er stoppet og græsset er tørt. Den kan også selv registrere når den mangler strøm, hvor den vender tilbage til opladerstationen. Maskinen er udstyret med en stødsensor, så den kan navigere uden om forhindringer på græsplænen.

Se video om Worx robotplæneklipper

3. Stiga robotplæneklipper

Stiga robotplæneklipperne i Autocllip M-serien er kompakte i design og er beregnede til mindre haver på 500 og 750 m2 (henholdsvis M5 og M7). Stiga robotplæneklipperne er overlegne i batterikapacitet og kan klippe i 1 til 2 timer alt efter arbejdsbyrden og modellen. Køb vores udvalg af Stiga M5 og Stiga M7

4. Bosch robotplæneklipper

Bosch Indego robotplæneklippere er med "LogiCut"-funktion, der planlægger ruten - og klipper i paralelle linjer, auto-kalender, der automatisk beregner skræddersyet klippeplan og "SpotMow" til klipning af helt små områder. Afhængig af model, klipper disse græsarealer på 500- og 700 m2. 

Se video om Bosch robotplæneklipper

5. Landxcape robotplæneklipper

Landxcape robotplæneklippere navigerer rundt i trange rum i din have og klarer hældninger op til 35%. Du kan let tilpasse robotplæneklipperen via displayet og den opdager selv hvornår den skal retur til opladning. Via det digitale display kan du også tilpasse arbejdstid eller tyverisikringskoden. Den indbyggede sikkerhed hindrer kniven i at rotere, når robotklipperen løftes eller vippes. Med Landxcape får du en plæneklipper som er klar til at klippe lige ud af kassen og det eneste der kræves er, at du installerer afgrænsningskablet. Den er også udstyret med en regnsensor så den holder op med at klippe når det regner og starter igen når græsset er tørt. Plæneklipperens klinger er designet til bioklip hvor den klipper græsset så det falder ned til bunden på plænen og nedbrydes gradvist. 

 

Billige robotplæneklippere eller på tilbud hos 10-4.dk

Uanset om du har en lille eller stor have, kan du opnå en smuk græsplæne med minimal indsats ved hjælp af vores omhyggeligt udvalgte udvalg af prisvenlige robotplæneklippere. Vores billigste robotplæneklipper koster fra ca. 3549,- og opefter. Søger du en billig plæneklipper, har vi mærket udvalgte robotplæneklippere med 'Billigst på Pricerunner', som er den billigste model sammenlignet på tværs af produkterne på Pricerunner. Generelt tilstræber vi at have skarpe priser hver dag, men hvis du ønsker en robotplæneklipper på tilbud, så har vi mærket vores modeller med 'Kampagne' som vises når den varianten er i en aktuel kampagne.

Vi har mærket vores mest populære modeller med 'Bestseller' så du kan se, hvilken model andre foretrækker.

 

Populært tilbehør til din robotplæneklipper

Mangler du en garage, ny kniv eller er uheldet ude og du står og mangler en reservedel til din robotplæneklipper, så har vi hos 10-4 Byggemarked og Tømmerhandel et stort udvalg af tilbehør. Her er et af de mest forespurgte tilbehør.

  • Garage eller hus til robotplæneklipperen
    • En garage eller et hus til robotplæneklipperen giver beskyttelse mod vejrforhold, reducerer slitage og øger levetiden. Det sikrer også mod tyveri. Det skaber en sikker omgivelse, især for børn og kæledyr, og giver nem adgang til opladning via en dedikeret opladningsstation. Samlet set forbedrer det robotplæneklipperens ydeevne og funktionalitet, mens det minimerer potentielle risici og øger bekvemmeligheden for ejeren. 

De bedste robotplæneklippere hos 10-4.dk

Hos 10-4.dk er vi stolte af vores udvalg af robotplæneklippere i høj kvalitet. Vi forstår, at hver have er unik, og derfor har vi sammensat en samling af de bedste robotplæneklippere, der passer til forskellige behov og budgetter. Uanset om du har en lille byhave eller en stor landejendom, har vi den perfekte robotplæneklipper til dig. Vores eksperter har nøje udvalgt hver model baseret på ydeevne, holdbarhed og brugervenlighed. Når du handler hos 10-4.dk, kan du være sikker på, at du får en robotplæneklipper, der ikke kun lever op til dine forventninger, men også overgår dem. Besøg vores online shop og find den bedste robotplæneklipper, der passer til netop dine behov.

Sådan vælger du den rigtige robotplæneklippere

Overvejer du at investere i en robotplæneklipper? Find ud af, hvilken model der passer bedst til din have og dine behov. Læs vores guide til den rigtige robotplæneklipper. Samtidig kan du finde tests af din favorit robotplæneklipper.

Spørgsmål? Få gratis hjælp!

Hos 10-4 Byggemarked og Tømmerhandel er vi altid klar til at besvare dine spørgsmål. Send en e-mail eller chat med os i dag - vi glæder os til at høre fra dig!

Se også vores udvalg af Hækkeklippere eller almindelige Plæneklippere.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilken størrelse robotplæneklipper skal jeg vælge?
Vælg den robotplæneklipper, der er beregnet til det areal, din have er på. På den måde er du sikret, at robotten kan klare de klippecyklusser, den bliver indstillet til. Tit har modellerne navn efter, hvilken størrelse areal haven har, men ellers er det naturligvis beskrevet ved produktet ift. den model du har valgt.
Hvad skal jeg være opmærksom på ved køb af robotplæneklipper?
Når du køber en robotplæneklipper er der 6 ting du primært kan overveje. Først og fremmest er det selvfølgelig græsplænens størrelse, som du fx kan måle via Google Earth. Dertil havens hældningsgrad, støj, sikkerhed i forhold til omgivelserne, fjernstyring og garage til beskyttelse mod vejrliget. Dertil kan du tilføje: Klippehøjde indstilling, klippebredde, tyverialarm, opmagasinering, havens udformning og regnsensor. Prisen vil altid spille ind selvfølgeligt.
Hvor meget strøm bruger en robotplæneklipper?
Ud fra en beregning foretaget af Videnscentret Bolius er elforbruget på en robotplæneklipper 125,- pr. år.
Kan en robotplæneklipper klippe i regnvejr?
Ja, nogle robotplæneklippere kan godt klippe i regnvejr, og klipper endda lige så godt, som i solskin. De fleste modeller er dog indstillet til, at søge i ly for regnen og først fortsætte arbejdet, når regnen er stoppet. Robotten kan sagtens holde til regnen. Den søger kun i ly af hensyn til det færdige resultat, der bliver pænere i tørvejr. Kig i produktbeskrivelsen for at se, om den model du kigger på, også kan udføre arbejdet i regnvejr.
Hvordan virker en robotplæneklipper?
En robotplæneklipper klipper græsset inden for det område, du har defineret, med det medfølgende afgrænsningskabel, ved hjælp af et særligt knivsystem, der sikrer, at det afklippede græs omdannes til næring for græsplænen. De fleste modeller klipper i et vilkårligt mønster, mens nogle klipper efter en helt bestemt fremgangsmåde. Hvilken måde robotten klipper på afhænger af den model, du vælger.
Hvordan styres en robotplæneklipper?
Afhængig af modellen indstilles robotplæneklipperen ved menu systemet i selve robotten og den efterfølgende betjening, via en app til din smartphone. De fleste modeller kan indstilles til at køre på de tidspunkter, der passer dig, i forhold til din rytme i haven eller på terrassen. Nogle modeller er endda så lydsvage, at de også kan køre om natten, uden at ødelægge hverken din eller naboens nattesøvn.
Hvordan installeres en robotplæneklipper?
Når du køber en robotplæneklipper følger der naturligvis altid en manual med, der fortæller dig hvad du skal gøre, for at få robotten til at performe bedst muligt. En del af opsætningen er at afgrænse haven med det medfølgende afgrænsningskabel samt indstille robottens arbejdsrytme, som du efterfølgende kan ændre på via den app, som de fleste modeller giver dig mulighed for at downloade. Resten klarer robotten selv.
Hvor ofte skal en robotplæneklipper køre?
Hvor ofte robotplæneklipperen skal køre afhænger af, hvor højt du ønsker græsset skal være, modellen du har valgt samt de eventuelle indstillinger du har lavet til robotten. Generelt kan det siges, at robotten kører oftere end du ville gøre med en normal plæneklipper, da der ved hver klipning kun klippes en smule af græsset (bioklip), så det afklippede græs gøder plænen.
Er en robotplæneklipper dækket af forsikringen?
Det korte svar er ja. De fleste forsikringsselskaber dækker for tyveri af din robotplæneklipper, hvor den normalt går ind under indboforsikringen, der f.eks. også dækker tyveri af køkkenmaskiner eller almindelige motorplæneklippere. Det anbefales dog, naturligvis, at gøre hvad du kan for at undgå tyveri, som at stille ladestationen et ikke-synligt sted, benytte sensor, PIN-kode eller GPS-sporing. Kontakt dit forsikringsselskab for nærmere information.
Hvornår skal robotplæneklipperen ind?
Når havesæsonen er ovre, og græsset ikke længere vokser, er det tid til at få robotplæneklipperen ind. Husk at sørge for at rengøre maskinen under skjoldet inden vinteren (husk at fjerne batteriet først) med en børste og en klud (uden vand). Bemærk: Sørg for at lade batteriet helt op inden eller flere gange i løbet af vinteren, da mange batterier ikke tåler at blive helt afladet. Herudover skal robotten også stilles et frostsikkert sted for vinteren, for at beskytte maskinen mest muligt.
Hvornår skal robotplæneklipperen ud?
Som hovedregel siger man, at græsset skal være 6-8 cm højt før du skal slå græs første gang i den nye sæson. Græsset gror, når jordens temperatur når op på 7-8 grader. Vil du gerne måle det præcist, kan du købe et jordtermometer til formålet. Når robotten klipper græsset første gang, må det ikke slås længere ned, end til en højde på 4 cm, hvis du gerne vil have en flot, grøn plæne uden mos og ukrudt - hele sommeren.
Skal en robotplæneklipper have en garage?
Det er en god ide at investere i en garage til din robotplæneklipper, hvis den står direkte i solen i flere timer om dagen. Sollyset kan nemlig have en negativ påvirkning på batteriets levetid, når dette overophedes. En robotplæneklipper kan godt tåle regnvejr, så det skal ikke være derfor, du køber en garage.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.