Dykpumpe

En dykpumpe er lavet til at kunne nedsænkes i væske. Den er særligt effektiv til at pumpe vand fra dybe brønde, kældre, søer, og oversvømmede områder, hvor traditionelle pumper ikke er effektive. Dykpumper er konstrueret således, at de kan håndtere både rent og snavset vand, hvilket gør dem utroligt alsidige. Deres design sikrer, at motoren er fuldstændig omsluttet af den væske, de pumper, hvilket hjælper med at køle motoren og forlænge pumpens levetid.

Filter:
Sortering:
49 produkter

Sådan vælger du den rigtige dykpumpe - typisk på elektricitet

En dykpumpe er en handy lille pumpe, der har fået sit navn, fordi man dykker den ned i det vand, som den skal pumpe op. Uanset om den står på bunden af et havebassin, en brønd eller en regnvandstønde – pumper den på pålidelig vis vandet op og ud. Dykpumpen fås i flere kvaliteter fra den lille dykpumpe til et udvalg fra Eurom og SPT  der også kan bruges af professionelle. Og typisk kræver den en stikkontakt for at kunne fungere. Køb vores udvalg af dykpumper på elektricitet.

Du kan læse mere i vores guide til valg af dykpumper og affugtere.

Inden du investerer i en dykpumpe, kan du med fordel overveje, hvad du vil bruge den til. Nogle pumper er nemlig velegnede til meget beskidt vand, og kan klare partikler op til 25 mm, hvorimod andre er bygget til rent vand og kun kan overkomme langt mindre partikler. Der kan også være forskel på, hvor dybt maskinerne kan suge, så du bør medtænke, hvor du primært forventer at bruge din dykpumpe.

Hvilke fordele får du med en dykpumpe?

Dykpumper er ekstremt effektive til at flytte store mængder vand hurtigt og med minimal indsats. Det skyldes deres kraftfulde motorer og evnen til at arbejde direkte i væsken, hvilket reducerer energiforbruget. Nogle af dykpumperne er designede til at håndtere både rent og snavset vand, hvilket gør dem ideelle til en bred vifte af anvendelser, fra husholdningsbrug til industrielle opgaver. Og så har de en høj holdbarhed og lange levetid, hvilket gør dem til en kosteffektiv løsning på lang sigt.

En anden smart ting ved dykpumpen er, at den kan arbejde automatisk. Den har nemlig en svømmeflyder, som tænder når vandstanden når et vist niveau, og som afbryder pumpen igen, når vandstanden er blevet sænket tilstrækkeligt. Det kan gøre, at du kan tage på ferie eller weekendtur med ro i maven, selvom du ved, at der er voldsomt regnvejr på vej. 

Tips til overvejelse når du køber en dykpumpe

Inden du vælger en dykpumpe, er der flere vigtige overvejelser at tage højde for.

  • Kapacitet og ydelse
    • Overvej pumpens kapacitet og hvor effektivt den kan flytte vand. Det er vigtigt at vælge en pumpe, der matcher dine specifikke behov.
  • Vandtype
    • Afgør om du primært skal pumpe rent eller snavset vand. Dette vil påvirke typen af dykpumpe, du skal vælge.
  • Dybde
    • Overvej pumpens maksimale dybdekapacitet, især hvis du skal pumpe vand fra dybe brønde eller bassiner.
  • Holdbarhed
    • Tjek pumpens konstruktion og materialer for at sikre, at den kan håndtere de forhold, den vil blive udsat for.
  • Vedligeholdelse
    • Overvej hvor let pumpen er at vedligeholde og rengøre, da dette kan påvirke dens levetid og effektivitet.

Det er en god ide at foretage en grundig vurdering af dine behov og de specifikke forhold, hvor pumpen skal bruges, for at sikre, at du vælger den rette dykpumpe.

Overvejelser når du vælger en dykpumpe til rent eller snavset vand

Der er forskel på om dykpumpen er velegnet til rent vand eller om den også kan bruges til urent vand eller spildevand. Der er flere ting du skal være opmærksom på.

  • Vælg en pumpetype, som også kan håndtere urent eller snavset vand.
  • Rens pumpen regelmæssigt for eventuelle urenheder som f.eks. mudder, slam, grene, græs for at forlænge levetiden og sikre, at den kører optimalt.
  • Sørg for at have et filter til at fange urenheder så pumpen ikke tilstoppes.
  • Overvej at bruge en slange med en finere tæthed i filteret, som skal fange endnu mindre urenheder.
  • Hvis dykpumpens driftmæssighed er vigtig, er det en god ide at have en backup-pumpe klar. 

Her kan du finde vores udvalg af tilbehør til dykpumper som f.eks. sugeslanger, afgangsslanger, studser, sugeventiler.

Hvad skal du bruge dykpumpen til?

En dykpumpe er særdeles rar at have klar inden et skybrud rammer, men den kan også bruges når:

  • Du skal have vandet transporteret ud af regntønden
  • Badebassinet skal pakkes væk eller poolen skal tømmes
  • Din brønd eller en sø skal tømmes for drænvand
  • En faskine eller drænrør skal tømmes
  • Fiskedammen skal renses
  • Du har fået vand i kælderen
  • Du skal pumpe spildevand eller grundvand væk

Uanset hvor og hvad du skal bruge en dykpumpe, skal den kunne løfte vandet tilstrækkeligt højt, så det bliver transporteret derhen, hvor du ønsker. Samtidig er der stor forskel på dykpumpens pumpekapacitet som varierer fra 8000 til 36000 liter i timen.

Køb en benzindrevet vandpumpe

En benzindrevet vandpumpe er mere kraftfuld end de elektriske dykpumper, og kan håndtere større vandmængder på kortere tid. Dette gør den velegnet til brug i større haver eller på byggepladser. Samtidig er en benzindrevet vandpumpe mere mobil, og er uafhængig af en stikkontakt. Dette gør den velegnet til områder, hvor der ikke er nem adgang til strøm. Køb vores vandpumpe på benzin her

Spørgsmål? Få gratis hjælp!

Hos 10-4 er vi altid klar til at besvare dine spørgsmål, og til at hjælpe dig med at finde den dykpumpe, der passer bedst til dig og dine behov. Ring, send en e-mail eller chat med os i dag - vi glæder os til at høre fra dig!

Her finder du vores udvalg af husvandværk | Affugter

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilken dykpumpe skal jeg vælge?
Her er 3 gode råd til valg af dykpumpe: 1. Vælg en dykpumpe med den kapacitet som gør at den kan levere den mængde vand, du har brug for at pumpe. 2. Vælg en dykpumpe med en høj kvalitet, hvor du får en længere levetid og færre problemer og driftsstop. 3. Overvej om det er rent eller snavset vand som du skal transportere væk.
Hvad bruger man en dykpumpe til?
En dykpumpe er velegnet til at placere i vand, hvorfra den pumper vandet væk. Du kan vælge en dykpumpe i forhold til den kapacitet den skal transportere væk, løftehøje og om den skal kunne håndtere rent eller snavset vand i f.eks. en brønd, kældre eller regnvandstønde.
Hvad koster en dykpumpe?
Du kan få en billig dykpumpe til små 400,- Ønsker du en mere solid dykpumpe får du ofte en længere levetid alt efter opgaven.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.