DLH gulvspånplade 22x620x1820mm med fer og not

2-28201
DLH gulvspånplade
  • Varenummer: 1845583
  • EAN: 2100000394043
83,30kr.
pr. m2
m2
94,00kr.
pr. pl
pl
Varenummer
Pris:

Produkt

DLH gulvspånplader Spaandex K-Gulv 22x620x1820 mm anvendes til opbygning af undergulv i såvel nybyggeri som ved renoveringsopgaver. DLH gulvspånplade kan udlægges i almindeligt opvarmede rum (anvendelsesklasse 1) i såvel nybyggeri som ved renoveringsopgaver. Pladerne er CE-mærkede og forsynet med en specialudviklet kantprofil, som gør det nemt at lime samlingerne korrekt. DLH Spaandex Gulv sikrer altså et solidt underlag, der kan anvendes til mange forskellige typer gulv, og som nemt og hurtigt kan lægges. Spånpladerne kan udlægges på træbjælkelag eller betondæk i permanent opvarmede rum med en relativ luftfugtighed, der på årsbasis kun overstiger 65 % (RF) i nogle få uger – f.eks. almindelig beboelse. DLH gulvspånplader kan anvendes som undergulv i almindelige gulvkonstruktioner som bærende undergulv på strøer/bjælker eller svømmende undergulv på beton, egnet isoleringsmateriale eller eksisterende trækonstruktion.

Bærende undergulv på strøer eller bjælker

DLH gulvspånplader er selvbærende på udlagte strøer eller bjælker, og flyverstød (læs: en samling mellem to gulvspånplader der ikke sker hen over en strø/bjælke)er tilladt i lokaler med en maksimal belastning på 300 kg/m² som fx almindelige beboelsesrum. Det anbefales at benytte laminerede strøer (kertostrøer) da disse altid er rette og med korrekt fugtindhold. Strøer/bjælker skal være dimensioneret og understøttet korrekt, udlagt med en afstand på maks. 600 mm c/c eller udlagt efter belastningsklasse. Alle pladekanter understøttes med en maksimal afstand til væg på 40 mm. Der skal monteres ekstra strøer til understøtning, hvor der er vendespor til varmeslange. Ekstra understøtningsstrøer placeres 200 mm fra væg. Til understøtning af pladekanterne langs vægge, udlægges strøer langs alle vægge med en maks.-afstand fra vægge på 40 mm. Som alternativ kan der imellem hver strøafstand ilægges en 700 mm lang ekstrastrø (vinkelret ud fra væg), således at den valgte strøafstand halveres. Øvrige strøer fordeles med en centerafstand på maks. 600 mm. Opklodsning fastgøres til strøer med stiksøm.

Svømmende undergulv på beton eller egnet isoleringsmateriale

DLH gulvspånplader Spaandex K-Gulv kan også anvendes som undergulv i en gulvkonstruktion, der ikke er fastgjort, hvorved spånpladerne kan bevæge sig uafhængigt af det bærende underlag. Gulvspånpladerne lægges altså direkte på beton, egnet isoleringsmateriale eller eksisterende trækonstruktion. Når gulvspånpladerne skal lægges ovenpå et underlag af beton anbefales det at benytte cementbaserede udjævningsmasser, idet underlaget skal være plant med en maksimal tolerance på ± 2 mm målt med en retholt over 2 meter. Her anbefales det ligeledes at udlægge et trinlydsdæmpende underlag. Gulvspånpladerne kan også lægges på mineraluld (specielle gulvplader i hårdt kompirmeret mineraluld fra fx Rockwool eller Isover) eller EPS-plader (læs: flamingoplader) - ved EPS-plader anbefales trykstyrke 250. Endelig kan gulvspånpladerne ved fx renovering udlægges på et eksisterende trægulv og her udjævnes underlaget bedst ved afhøvling, alternativt kan anvendes udjævningsmasser egnet til træ. Gulvbrædderne bør være solide og stabile – og være fastgjort til underlaget. I nogle tilfælde skal der eftersømmes for at trække de gamle brædder ned på plads. Underlaget skal være plant med en maks. tolerance på ± 2 mm målt med en retholt over 2 meter. Hvis der anvendes udjævningsmasser, skal man være opmærksom på den tilførte fugt. Ved renovering af gulv i boligrum skal den færdige gulvkonstruktion opfylde de gældende krav i bygningsreglementet.

På udkig efter et andet produkt?

Se hele udvalget af spånplader

Anchor for upsale scroll

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.